• +2752 0 25473
  • +30 6984438413
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 09:00 - 21:00

Αρθρογραφία

Εδώ γράφουμε απόψεις για τεχνικά θέματα και όχι μόνο

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων ΣΜΑ Δ. Ερμιόνης

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων ΣΜΑ Δ. Ερμιόνης

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες στις 5-5-2020 εγκρίθηκε η υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις από το τεχνικό μας γραφείο για το Σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Η ύπαρξη αδειοδοτημένων χώρων στους οποίους θα μεταφέρονται τα απορρίμματα των ΟΤΑ για περαιτέρω διαχείριση (εδώ μεταφόρτωση προς αδειοδοτημένες δομές) είναι εκ των ουκ άνευ για τους 1βάθμιους ΟΤΑ και αυτό είναι που επετεύχθη. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία αδειοδοτημένου χώρου ο οποίος θα λειτουργήσει μεν για τη μεταφόρτωση των α.σ.α. προς αδειοδοτημένες δομές αλλά και ως δομή υποκατάστασης των ανεξέλεγκτων κατά το παρελθόν χώρων διάθεσης. Αυτό με τη σειρά του ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση άλλων χώρων.

Ο ΣΜΑ Δ. Ερμιόνης περιλαμβάνεται και στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο μεταξύ άλλων ως προσωρινή δομή έως την ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.


© 2024 Λάμπρος Καρούντζος - Τεχνικό γραφείο